K.V.K. 27143918 BTW nr. NL0873.27.028.B.01 Lid van: VNRT, RBCZ, ProVoet, N.A.Z.  

Welkom.Massage.Pedicure.Reflexzônetherapie.Cursussen.Nieuws.Alg. Informatie.
Voet Reflexzônetherapie

Wat is reflexzône therapie ?

 

Dit is een holistische geneeswijze wat betekent dat er vanuit wordt gegaan dat lichaam en geest een eenheid vormen. Van oorsprong is dit een traditionele natuurlijke geneeswijze waarbij het hele lichaam terug te vinden is op bepaalde punten (reflex-zônes) van de voeten. Door de voeten op een specifieke wijze te masseren wordt er invloed uitgeoefend op de rest van het lichaam en ook op het gedrag. Er wordt gebruik gemaakt van het zelfgenezend vermogen van ieder mens. Bij deze behandeling kijk ik vooral naar de mens die aan de voeten vast zit.

 

Wat is mogelijk met reflexzônetherapie ?

 

Verborgen kwalen op te sporen

 

Bij welke klachten kies je voor een reflexzône behandeling ?

 

Wat houdt een behandeling in ?

Na het inleidende gesprek begint de massage van de voeten, waarbij ik tevens naar het totale voetenbeeld kijk. Hierbij wordt al veel informatie verkregen over de huidige levenssituatie en gezondheidstoestand. Bepaalde levenspatronen zijn zichtbaar als lijnen en vormen op de voeten. Gedurende de massage komt dit veelal ter sprake. De mate van gevoeligheid van de voeten vertelt iets over de conditie van het bijbehorende orgaan of gebied in het lichaam. Tijdens de afronding zullen de bevindingen worden doorgesproken en eventueel van een advies voorzien.

 

Hoe lang duurt een behandeling ?

Een behandeling kan variëren van drie kwartier tot ruim een uur. Dit hangt helemaal van de bevindingen af.

 

Hoe vaak is een behandeling nodig ?

Dat hangt geheel van de aard van de klachten af. Doorgaans komt het er op neer, dat de tweede behandeling binnen twee weken plaatsvindt en de volgende afspraken zijn, afhankelijk van de reacties, na twee à drie weken tot eens per maand. Uiteindelijk is het de bedoeling om de behandelingen geleidelijk af te bouwen. Men kan ook regelmatig voor een ‘onderhoudsbeurt’ afspreken. Uiteraard is een combinatie met een pedicure behandeling mogelijk.

 

Veelal wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar. Raadpleeg daarvoor uw aanvullende polisvoorwaarden.

Als licentiehouder ben ik centraal geregistreerd bij de ziektekosten -verzekeringen. Ik ben als licentielid aangesloten bij de vakvereniging V.N.R.T. en ook ingeschreven in het RBNG- register als Registertherapeut BNG en als zodanig ook bij het TBNG. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot info@vnrt.nl zie ook www.vnrt.nl

*Klik hier voor de tarieven